Cilji – ključ za uspeh v hitro spreminjajočem se okolju

Spremembe v današnjem svetu, predvsem poslovnem, so neizogibne. Ne gre več za vprašanje, ali se bodo zgodile, temveč za vprašanje, kako jih najbolj učinkovito obvladovati. Na voljo imamo le dve možnosti: lahko smo njihova žrtev ali pa jih izkoristimo v svojo korist.

Zakaj okoli sprememb kroži toliko govoric, strahu in nelagodja?

Kritični element sprememb je kontrola. Večina našega stresa in negotovosti prihaja iz občutka izgube kontrole. Za trenutek pomislite na dogodek ali prostor, kjer ste se počutili udobno in varno. Hitro boste ugotovili, da ste v tem trenutku in prostoru imeli visoko stopnjo kontrole. To je tudi razlog, zakaj se po potovanjih tako radi vračamo domov – vračamo se v okolje, ki ga imamo pod kontrolo, saj natanko vemo, kje je kakšna stvar postavljena, kako udobna postelja nas čaka in kako okusno je kosilo v sosednji restavraciji. Stvari so predvidljive. Lahko se popolnoma sprostite. Stvari imate pod kontrolo.

Da bomo lažje razumeli kompleksnost sprememb, pa moramo najprej bolj natančno definirati kontrolo. Glede na izvor kontrole ločimo t.i. notranji izvor kontrole in zunanji izvor kontrole. Ljudje z močnim zunanjim izvorom so večino časa pod vplivom zunanjih sil: položnic, partnerja, izkušenj iz otroštva,… Ti ljudje so močno izpostavljeni stresu. Posledično so napeti in se le s težavo soočajo s spremembami v okolju. Spremembe dojemajo kot grožnjo, pojavlja se visoka stopnja strahu in anksioznosti.

Ljudje s močnim notranjim izvorom kontrole pa imajo visoko stopnjo samozavedanja. Občutek imajo, da svoje življenje in okoliščine kontrolirajo sami in ne obratno. Planirajo svoje življenje, svoje delo, svoje navade. Sprejemajo odgovornost za svoje življenje in vse, kar se jim dogaja. Če jim kaj spodleti, ne iščejo vzrokov v zunanjem okolju, v drugih ljudeh, v krizi. Ne zadržujejo se predolgo na padcih ampak vstanejo in gredo naprej.

Zavedati pa se moramo, da je edina stvar, nad katero dejansko imamo popolno kontrolo, naše lastne misli. Zato je najpomembnejša stvar pri obvladovanju sprememb kontrola lastnih misli. Namreč, ni najpomembnejše, kaj se nam zgodi, temveč naše dojemanje izkušnje. Saj poznate zgodbo o dveh zapornikih: prvi je skozi okensko rešetko videl blato, drugi pa zvezde. Gre torej za  našo percepcijo in način razmišljanja.

Ker so spremembe stalne in neizogibne, je torej pomembno, na kakšen način razmišljamo o njih. Od tega je tudi odvisno, kakšen vpliv bodo spremembe imele na nas in ali se jih bomo bali ali jih bomo znali izkoristili.

Seveda ne moremo vseh sprememb metati v isti koš. V kolikor se odločite spremeniti življenjski slog, ker ste zadeli na loteriji, verjetno ne boste čutili veliko strahu. Boste pa čutili strah pri spremembah, ki postavljajo pod vprašaj vaše sposobnosti, vaša znanja, talente, vztrajnost itd.

Za lažjo ponazoritev poglejmo na sebe kot drevo. V grobem je drevo sestavljeno iz debla in vej. Ko zapiha veter, zamaje veje, pa tudi šibka debla.

Katero drevo pa obstane desetletja? Tisto z močnim deblom. Da bi lahko obvladovali veter sprememb, si moramo torej ustvariti močno deblo.

Svoje deblo lahko okrepimo s postavitvijo velikih ciljev in jasno zapisanega plana, kako jih bomo dosegli. Z jasno postavljenimi cilji lažje kontroliramo smer sprememb. Večji delež sprememb bo namernih in načrtovanih ter manj bo naključnih in nepričakovanih sprememb. Z jasno postavljenimi cilji bodo spremembe pozitivne in vas bodo pomaknile bližje ciljem, namesto da bi vas premetavalo sem in tja kot veje v vetru.

S postavitvijo ciljev in akcijskega plana si v življenju zagotovimo stabilnost, ki je še kako pomembna v viharju sprememb.

Seveda boste doživeli tudi mnoge poraze in razočaranja. To je neizogiben del igre. Gre za proces vzponov in padcev. Toda, če imate postavljene cilje, boste, ne glede na to, kaj se vam zgodi, fokusirali misli na cilje in pogledali na trenutne okoliščine z dolgoročnega vidika.

S cilji boste postali tudi več dimenzionalni. To pomeni, da vas poraz na enem področju ne bo popolnoma paraliziral. Enostavno si ne boste dovolili vložiti preveč čustvene energije v poraz, saj boste preveč zaposleni z doseganjem ostalih ciljev.

Ali…. kot je zapisal Charles C. Noble: »Moraš imeti dolgoročne cilje, da ti kratkoročni problemi ne vzamejo zagona«.

Image courtesy of Idea go / FreeDigitalPhotos.net

Komentiranje zaklenjeno.