Maraaya: 12 točk!

Ko se je Sloveniji Evrovizija približala na dotik, se je Slovenija še bolj približala njej. Ji dala nekaj  pristnega, izvirnega, a hkrati skrivnostnega…  Popevko, ki gre v uho, ki vzbudi čustva, ki prinese energijo, požene kri po žilah, nas popelje na višji nivo in nas ne pusti ravnodušne. Vse to ima popevka Here for you v izvedbi dua Maraaya. In še več. V njo se zaljubiš na prvi glas, zvok, refren. Pa poglejmo…

Filozofija? Stvar je v bistvu preprosta. Talent je potrebno odkriti. Mu pustiti rasti in ga plemenititi s trudom in delom. Ta skupek da izkušnje. Izkušnje so pogoj za samozavest, strokovnost in velike dosežke. Veliki dosežki dajo skromnost. Kaj od tega vidite pri Maraayi?

Zgodba? Ko boš na tleh, bom tu. Tukaj. S teboj. Je še kaj močnejšega? Vsi so zraven, ko blestiš, ko si popularen, ko si popoln, zdrav, močan. Biti zraven ko tega ni, pa je nekaj več. To ponuja Marayaa v svoji zgodbi. Da bo z nami, z vsakim od nas, tudi ko bo težko.

Melodija? Nedvomno je pesem zelo melodična. Vsak si o njej oblikuje mnenje, ko jo prvič sliši. Imeli smo preveč pesmi, ki smo jih morali poslušati dva meseca po več desetkrat na dan, da so se nam “usedle”. Ampak usedle v glavo, ne srce. Tukaj je obratno. Že prvič gre v nas, v srce. Melodija hkrati pomirja in daje energijo. Stopnjuje napetost in daje pozitivne vibracije. Ste morda opazili, da si pesem Here for you prepevate še nekaj časa potem ko ste jo slišali. Niste edini!

Vokal? Z njim sočustvuješ. Z njim se poistovetiš. Z njim napreduješ. Ta vokal je za to pesem ključen in nezamenljiv.

Ekipa? Vidi se, da je med njimi dobra kemija. To bo ključnega pomena tako v samem nastopu kot na vseh zelo pomembnih spremljajočih dogodkih.

Mogoče je ta zapis preveč optimističen in navijaški. Mogoče je idealističen in sanjaški. Ampak to potrebujemo za uspeh. Optimizem, ideale, sanje. Marayaa pa podporo in vzpodbudo. In upajmo končno enkrat tudi manj kuhinje in več glasbe pri akterjih.

Marayaa zaključi pesem s stavkom: Jaz sem tu za tebe. Glasno sporočamo nazaj. Tudi mi smo tu. S teboj, z ekipo. Korak za korakom. Osvojimo Dunaj, Evropo, Svet!  Srečno!

Marko Šiška, blog Napredni svet

 

Komentiranje zaklenjeno.